Terug naar het nieuws

Een tip: controleer je privacyinstellingen

15/02/2022

Voor je iets online post, is het belangrijk om te weten en te bepalen wie ziet wat je post. Lees de privacyinstellingen van je sociale media en denk na voor je iemand toevoegt als vriend.

https://www.cybersimple.be

Controleer je privacyinstellingen

Op alle sociale media kun je in meer of mindere mate bepalen wie kan lezen wat je online post. Controleer dus je instellingen voor je iets post en deel zo weinig mogelijk informatie over jezelf, zeker openbaar.

Misschien lezen de verkeerde personen je post nog voor je de kans krijgt om hem te verwijderen of je instellingen te veranderen.

 

  • Facebook biedt jou een pak mogelijkheden om je privacy te beheren en te controleren welke onderdelen van je profiel voor andere gebruikers zichtbaar zijn.
  • Instagram maakt het mogelijk om je account als ‘private’ in te stellen, zodat je enkel zichtbaar bent voor goedgekeurde volgers.
  • Snapchat is standaard zo ingesteld dat enkel vrienden je verhalen en snaps kunnen lezen. Je kunt ook voorkomen dat anderen de functie ‘Vrienden toevoegen’ gebruiken om je terug te vinden via je mobiele nummer.
  • Twitter maakt het mogelijk om je tweets te beschermen en je volgers te beheren.
  • YouTube maakt het mogelijk om je video’s te veranderen van ‘openbaar’ in ‘privé’ of ‘verborgen’, zodat enkel mensen met een link of de gebruikers die jij kiest ze kunnen bekijken.
Terug naar het nieuws