Praat erover

Bedankt dat je zo nieuwsgierig bent er meer wil over weten! Lees en leg de taboes naast je neer...

Een overvloed aan artikels, websites, campagnes, blogs, enz. handelen over cyberveiligheid. Dat wordt onmiddellijk duidelijk als je de vraag aan onze vriend Google stelt.

Sympathiek als we zijn, maken we je het leven makkelijker en bieden we je regelmatig een selectie korte artikels, beknopte samenvattingen of zorgvuldig uitgekozen fragmenten aan. Op basis daarvan kom je meer te weten over de vele facetten van cyberveiligheid binnen de Stad Brussel maar ook in het leven in het algemeen..


Ook dat is de Aware Attitude!

Folder

Malware die smartphones in het vizier heeft

Malware die smartphones in het vizier heeft

15/03/2022

In 2019 werd al gemeld dat een Trojan met de naam Brata het mogelijk maakt om, eenmaal geïnstalleerd, banktoepassingen te monitoren.

Lees meer...

www.spotdescam.be

Sensibiliseer je tieners voor scams. www.spotdescam.be

15/03/2022

Vooral jongeren zijn het doelwit van online oplichters omdat zij veel gebruik maken van internet en sociale netwerken. Met de bewustmakingscampagne #spotdescam wil de FOD Economie jongeren tussen 12 en 16 jaar beschermen tegen scams.

Lees meer...

Controleer je privacyinstellingen

Een tip: controleer je privacyinstellingen

15/02/2022

Voor je iets online post, is het belangrijk om te weten en te bepalen wie ziet wat je post. Lees de privacyinstellingen van je sociale media en denk na voor je iemand toevoegt als vriend.

Lees meer...

Jouw gegevens op internet : anoniem?

Zijn jouw gegevens die op internet worden gedeeld altijd anoniem? Doe de test!

08/02/2022

Je leest het dagelijks op tientallen sites en apps: jouw gegevens worden verzameld en vervolgens anoniem gebruikt. De definitie van "anonieme gegevens" is echter niet altijd duidelijk. Hieronder verneem je hoe je kunt weten of men je kan traceren.

Lees meer...